DESPRE PRODUSE

Despre Pizza

Jerry's Pizza Produs Calzone

In 1997 Jerry's Pizza a adus pe piața din România nu doar un serviciu nou – pizza delivery - dar și un nou tip de pizza - o pizza Americană, cunoscută sub numele de New York Style.

Pizza stil New York a apărut pe la începutul anilor 1900 în orașul care îi dă și numele. Acest tip de pizza are întotdeauna blatul întins manual și o vei recunoaște imediat după marginea pufoasă și mijlocul subțire, cu mozzarella din belșug alături de topping-urile tale preferate. Chiar daca unii ar putea crede că această margine pufoasă înseamnă 'prea multă pâine', cunoscătorii au chiar un nume perfect pentru aceste bucati de margine - 'pizza bones', perfect de înmuiat în oricare dintre sosurile noastre delicioase.

Tipuri de blat

Blatul clasic Jerry's Pizza, pentru mai multă personalitate și crocanterie, este întins manual pe mălai și copt pe o sită, rezultând în final o pizza fermă, foarte ușor de consumat “cu mâna”. Pentru cei mai tradiționaliști, la cerere, mălaiul poate fi înlocuit și cu făina.

Cei care preferă un blat de pizza mai apropiat de stilul italian, pot alege blatul subțire, un blat crocant si foarte gustos, întins pe făină cu oregano și copt pe un disc special.

Sosul și mozzarella

Tradițional, la prepararea oricărei pizza care se respectă se folosește sosul de tomate sau piureul de roșii (nu ketchup) și brânză mozzarella, o brânză specială pentru pizza care are acea minunată proprietate de a se întinde atunci când iei prima felie de pizza fierbinte . La Jerry's Pizza, sosul de pizza este pregătit după o rețetă proprie pe bază de piure de roșii și o combinație specială de condimente și se pune direct pe blat, fiind suportul perfect pentru stratul de mozzarella.

Blatul, sosul și mozzarella alcătuiesc ceea ce se cheama pizza de bază sau cea mai simpla pizza - pizza margherita.

Toppinguri si pizze speciale

In ceea ce priveste tipurile de pizza, meniul Jerry's Pizza îți oferă o mare libertate de alegere. Dacă vrei vrei să fii creativ sau ai preferințe proprii îți poți crea propria pizza combinând oricare și oricâte dintre multele topping-uri disponibile. Daca totuși nu ai timp sau inspirație pentru rețeta perfectă, lista generoasă de pizze speciale e plină de combinații delicioase. Orice variantă ai alege, personalizează-ți opțiunea alegând tipul de blat, sosul dar și dimensiunea potrivită situației de 25, 30 sau 40 cm, fie doar pentru tine, fie destul pentru toți prietenii.

Despre Calzone

Jerry's Pizza Produs Calzone

Calzone, care își ia acest nume de la pantalonii purtați în sec. 18 de către napolitani, nu e nimic altceva decât o pizza impăturită sau altfel spus, un calzone arată cam ca un portofel și este făcut dintr-un blat de pizza acoperit pe jumătate cu toppinguri, cealaltă jumătate fiind îndoită peste ele.

Având un blat ușor crocant și rumen la exterior și un interior bogat in toppinguri, Calzone este o încântare pentru iubitorii de pizza. Nimic nu se compară cu senzația pe care o dă tăierea blatului rumen-auriu și aroma aburului ce iese din interiorul plin de bunătăți fierbinți.

Când vine vorba despre calzone, mai puțin înseamnă mai bun. Adică combinațiile simple, făcute din puține tipuri de toppinguri (2-3) sunt cele mai indicate.

La Jerry's Pizza, calzone este preparat dintr-un blat de pizza de 25cm, întins manual pe un amestec de făină și oregano. Fiecare Calzone este preparat cu sos de pizza, mozzarella și  maxim 3 topping-uri la alegere. La cerere, sosul de pizza poate fi înlocuit cu unul dintre celelalte sosuri disponibile. Dimensiunea și consistența ingredientelor fac din calzonele Jerry's Pizza o porție perfectă pentru masa ta de prânz, de seara sau de la orice ora când ți se face foame.

Despre Stripwich

Jerry's Pizza Produs Calzone

Stripwich-ul este un produs propriu Jerry's Pizza, fiind introdus în meniu în anul 2012. Așa cum îi sugerează numele, Stripwich-ul este “un altfel de sandwich”, un sandwich cald, preparat dint-un blat cu oregano, copt și rumenit în cuptor, cu sos salsa, mozzarella, felii de roșii și, pentru un plus de prospețime, la ieșirea din cuptor este desăvârșit cu frunze de salată iceberg. Restul ingredientelor din Stripwich depind de tipul ales:

  • Stripwich cu Pui: + strips de pui, wedges
  • Stripwich cu Șuncă: + șuncă, telemea, ceapă
  • Stripwich cu Ton: + ton, porumb, ceapă

Despre BBQ Wings

Jerry's Pizza Produs Calzone

Cunoscute și sub denumirea de Buffalo Wings, după locul de unde își au originea - Buffalo, New York - mai poartă și numele de Chicken Wings sau pur și simplu Wings și sunt preparate din bucăți (secțiuni) de aripioare de pui. Prepararea inițială se facea doar prin prăjire și ulterior acoperire cu un sos variabil de picant (de la puțin la foarte mult). Astăzi modalitățile de preparare sunt diferite: prăjire, coacere la cuptor sau pe grătar.

La Jerry's Pizza, BBQ Wings sunt preparate printr-o preprăjire scurtă la temperatură mare, ulterior acoprerite cu sos și la final trecute prin cuptor. Porția poate fi de 6 bucăți sau de 10 bucăți, iar sosul e pe gustul tău, la algere dintre BBQ (dulce sau picant), Salsa sau Sweet Chili.

Se spune că există o adevarata “poveste de dragoste” intre fotbalul American și BBQ Wings, dar cu siguranță merg la fel de bine și la o partidă de fotbal, de film sau de orice vrei tu, în compania prietenilor sau a celor dragi. Nu ai cum să greșești dacă adugi la ele și o porție de wedges!

Despre Paste

Jerry's Pizza Produs Calzone

Tradiționale bucătăriei Italiene, pastele se pare că au fost menționate pentru prima dată prin 1154, undeva în însorita Sicilie. Cu o creștere în popularitate de la an la an, pastele au trecut toate granițele și au devenit un preparat care trebuie să se regăseasca în meniul oricărei bucătării care se respectă.

Pentru meniul Jerry's Pizza am ales 4 dintre cele mai populare sosuri în care să preparăm pastele tip pene. Deoarece folosirea sosului de tomate în prepararea pastelor a consituit o adevărată revoluție, 2 dintre sosurile noastre sunt preparate bineînțeles cu roșii pulpă, busuioc și ulei de măsline, la Bolognese adăugând bucățele de vită și usturoi proaspăt, iar la rețeta de Verdurette, dovlecei, vinete, ardei roșu și ceapă. Nu mai puțin popularele Carbonara și Quatro Formaggi au la bază sosul alb tip bechamel cu nucșoară și parmezan, prima având în plus bucățele de bacon rumenit și piper negru, iar cea de-a 2a completată perfect cu blue cheese, mozarella și gorgonzola.

Pentru gustul 'al forno' poți cere în plus să fie gratinate cu mozzarella, iar pentru cei curajosi putem adăuga, la cerere, și rondele propaspete de ardei iute.

Așadar fie că ești tipul creativ și aventuros, fie mai tradițional și conservator, sigur vei găsi ceva să îți fie pe plac printre multiplele opțiuni din meniul Jerry's Pizza. Experimentează, socializează sau distrează-te alături de cei dragi!